fbpx

Trots op onze FOS en MSC certificaten

Voor de productie van onze Effektri® olie zijn we lang op zoek geweest naar een goede visolie die vers én duurzaam is. Een visolie waarbij er geen nadelige effecten zijn voor het milieu, de oceanen of lokale bevolking. Geen olie van gekweekte vissen maar van wilde vis die diep in de arctische wateren rond IJsland zwemt. Een olie die gemaakt is van filet-snijresten die overblijven nadat de filet voor de supermarkten en restaurants eraf gehaald is. 
In tegenstelling tot de meeste visolie op de markt wordt er voor ons niet speciaal vis gevangen maar maken we gebruik van 'restjes'. 

Met deze wensen in ons achterhoofd zijn we bij onze vaste leverancier terecht gekomen, de IJslandse firma Lysi. 

De visolie die we voor Effektri gebruiken is verkregen uit verschillende wilde oceanische vissoorten. Het gebruik van olie van meerdere soorten is nodig om rekening te houden met de natuurlijke variatie in het vetzuur profiel van vissen als gevolg van het seizoen en andere omgevingsfactoren.

Onze olie heeft het FOS (Friends of the Sea) keurmerk en het MSC certificaat en daar zijn we behoorlijk trots op. We zijn daarmee tot nu toe de enige producent van omega-3 olie voor dieren met deze certificering! 
Community Verified icon