fbpx 715

Over ons

In 2012 werd het Bioactri B.V (het moederbedrijf van Effektri) opgericht. De oprichters zijn wetenschappers uit IJsland, Noorwegen en Nederland. Ze kennen elkaar al jaren door hun samenwerking in internationale wetenschappelijke projecten rond de gezondheid en veiligheid van voeding voor mens en dier. De gemeenschappelijke passie voor innovatie, voedselveiligheid en gezondheid is de reden geweest voor het opzetten van Bioactri B.V

Wetenschap vormt het fundament van ons bedrijf en onze supplementen. De werking van alle door ons ontwikkelde en geproduceerde supplementen is dan ook wetenschappelijk bewezen. Onze ambitie is om vernieuwend te zijn en producten te bieden die de gezondheid van mens en dier op korte en op lange termijn goed doen. Alle producten die we aanbieden en de innovatieve nieuwe producten waarmee we ons assortiment zullen uitbreiden, voldoen aan deze eisen. Onze producten zijn van farmaceutische kwaliteit, gmp+ geproduceerd en nongmo verpakt. De effektri producten zijn verkrijgbaar via onze webshop, aangesloten specialisten, winkels en/of dierenartsen.


Maak kennis met ons team

Ola Eide
Ola Eide heeft Biochemistry en Food Technology gestudeerd aan de Norwegian University of
Science and Technology (NTNU) in Trondheim, Noorwegen. Na zijn studie heeft Ola
verschillende leidinggevende functies bekleed, waaronder voorzitter van een groot
Scandinavisch onderzoeksproject naar voeding van de ‘Norwegian Research Council’ en het
‘Nordic Industrial Fund’.

Ola is ook lange tijd R&D-directeur van het Noorse Instituut voor Fishery research. De laatste 15 jaar heeft Ola een compleet en wetenschappelijk onderbouwd gezondheidsconcept ontwikkeld. Dit concept combineert wetenschappelijk bewezen omega-3 voedingssupplementen met het gebruik van DSB tests. Op deze manier weet je zeker dat het supplement wat je neemt ook daadwerkelijk bijdraagt aan je gezondheid. Dit concept hebben we verder aangepast zodat het ook geschikt is voor dieren. In zijn vrije tijd maken Ola en zijn hond Fido lange bergwandelingen in zowel Noorwegen als Spanje.


Oddur Már Gunnarson
Oddur studeerde Marine engineering aan de Marine engineering college of Iceland en Production engineering aan de Odense University of Technology, Denmark. Na zijn studie initieerde en leidde Oddur projecten ter bevordering van innovatie in voedsel, landbouw, visserij en biotechnologie in zowel Scandinavië als voor de Europese Unie.

Momenteel is hij werkzaam op het gebied van Food and Biotechnology research & development. Oddur is ook een van de oorspronkelijke oprichters van Bioactri B.V.  Oddur woont in een klein stadje buiten Reykjavik. In zijn vrije tijd is Oddur te vinden bij zijn paarden. Hij heeft 10 IJslandse paarden waar hij succesvol mee fokt en meedoet met wedstrijden. Oddur maakt graag lange tochten te paard in het prachtige IJslandse landschap. Oddur combineert zijn liefde voor paarden en zijn achtergrond in waterbouwkunde en voedselinnovatie om ons te adviseren in nieuwe producten voor paarden en honden.

Dr. Harmen Hofstra
Harmen Hofstra heeft microbiologie en moleculaire genetica gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij promoveerde tot Dr. In de geneeskunde in 1981.

Na zijn promotie ging hij werken bij TNO waar hij hoofd van de afdeling Voedingsmiddelenmicrobiologie werd. Vanaf 2002 was hij directeur van de ‘European Association for Food Safety’ in Brussel, een samenwerkingsverband tussen meer dan 15 Europese universiteiten en instituten op het gebied van veilig voedsel. In deze functie gaf hij leiding aan of was betrokken bij grootschalige Europese projecten op het gebied van veilige en gezonde voeding. Vanuit de nauwe en prettige internationale samenwerking binnen deze projecten, ontstond ook het idee om Bioactri B.V. op te richten. Harmen was de eerste directeur van Bioactri B.V., tot 2015.

Dr. Linda Saga
Dr. Linda Saga studeerde Food Science aan de Norwegian University of Life Science (NMBU) en deed hier ook haar PHD in Food Science. Na haar studie begon ze als research and development manager bij Bioactive Foods AS waar ze Ola Eide ondersteunde met het ontwikkelen van de DBS thuis test en de omega-3 olie.

Hierna heeft Linda nog 2 jaar bij Zinzino gewerkt als scientific advisor en inmiddels is ze product development manager voor het Noorse bedrijf Vitalkost. Daarnaast denkt ze mee over nieuwe producten voor zowel Bioactri als Effektri en schrijft artikelen voor ons.


Janneke Hofstra
Janneke Hofstra is een dochter van een van de oprichters. Zij voltooide haar studie HEAO Communicatie en heeft diverse commerciële functies vervuld. In 2013 is Janneke toegetreden tot het bedrijf en heeft zij de veterinaire tak Effektri opgezet en de product-range verbreed met andere veterinaire voedersupplementen.WhatsApp chat