Olijfolie voor honden
1 Reactie
Olijfolie voor honden – 6 feiten

Effektri omega-3 Dog bevat naast gezuiverde visolie ook extra vergine olijfolie. Dit ingredient bevat veel antioxidanten en vitamine E en is erg goed voor honden. HierExtra vergine olive oil volgen 6 feiten waarom Effektri omega-3 met extra vergine olijfolie een goede toevoeging is aan het dieet van je hond:

1.Extra smaak 
Effektri Omega-3 met olijfolie geeft extra smaak aan het eten van je hond. Een dagelijkse hoeveelheid Effektri eroverheen en je hond likt zijn bak schoon na het eten!

2. Optimale gezondheid voor je hond
Chronische ontstekingen zijn de belangrijkste aanjagers van veel ziektes waaronder hart- en vaatziekte, kanker, metabool syndroom, diabetes, Alzheimer en artritis. Olijfolie bevat antioxidanten die ontstekingsremmend werken. Daarnaast kan het het oliezuur zelf – het meest prominent aanwezige vetzuur in olijfolie – ontstekingsmarkers zoals CRP (C-reactieve proteïne) verlagen

3. Helpt je hond gezond en fit ouder te laten worden 
Honden leven helaas niet zo lang als we willen, maar we kunnen onze hond wel helpen gezonder oud te worden. Olijfolie voor honden voorkomt oxidatie van vrije radicalen (zie hierboven), wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering. Een dagelijkse portie Effektri omega-3 helpt je hond langer gezond en fit te blijven.

4. Goed voor de hersenen
Hersenen bestaan voor 60 procent uit vet en daarom is het niet gek dat het brein vetten nodig heeft om goed te kunnen functioneren. De juiste voeding is de sleutel tot het behoud van gezonde hersenen. Onderzoek toont namelijk aan dat wat je hond eet invloed heeft op de ontwikkelingen van de hersenen. Een voedingspatroon rijk aan goede vetten draagt bij aan de productie van acetylcholine, een neurotransmitter die een belangrijke rol speelt bij het leren en het geheugen. Het eten van de juiste vetten kan je hond dus daadwerkelijk slimmer maken en beschermen tegen dementie. Dit begint al op jonge leeftijd, pups hebben extra vetten nodig voor de ontwikkeling van hun hersenen.

5. Extra energie
Olijfolie geeft je hond een energieboost! Het helpt de bloedsomloop verbeteren en het kan de ademhaling ondersteunen.

6. Goed voor de vacht
Je hoeft je hond niet in te smeren met Effektri omega-3, een dagelijkse portie in zijn voerbak helpt je hond van binnenuit beter in zijn vacht te komen! Al na dertig dagen voelt de vacht van je hond soepeler aan en glanst deze meer.

Leave a reply