1 Reactie
Dagelijkse dosis Effektri Omega-3 voor honden is aangepast

Voorheen adviseerden we voor Effektri Omega-3 Dog een dagelijkse dosis van 5ml voor kleine honden en 10ml voor de grotere rassen. Deze dosis is gebaseerd op algemeen onderzoek naar de effecten van Omega-3 vetzuren (DHA en EPA) en antioxidanten bij honden.

Sinds 3 jaar hebben wij een eigen test kit ontwikkeld waarmee je de vetzuurbalans van je hond eenvoudig kunt meten. Inmiddels is deze test ongeveer bij meer dan 5.000 honden in Nederland, Finland, Zweden en Noorwegen afgenomen en hebben wij op basis van de resultaten de aanbevolen dagelijkse dosis naar beneden aan kunnen passen.

Is de oude dagelijkse dosis te hoog?

Nee, de oude dagelijkse dosis is niet te hoog en kan bij honden met klachten zeker gehanteerd worden. Echter, de woorden ‘kleine honden’ en ‘grote honden’ zorgde voor verwarring bij de eigenaren. Valt bijvoorbeeld een Beagle in de categorie ‘kleine hond’? En is een Deense dog van 7 maanden nog een kleine hond te noemen?
Niet alleen is de nieuwe dosering nauwkeuriger, het is ook nog eens voordeliger in veel gevallen. De flessen zijn (donker en koel bewaard) tot 3 maanden houdbaar na opening.

Wat is de nieuwe dosis?

We adviseren een dagelijkse dosis van 0,25ml per kilo lichaamsgewicht. Zo zal de dagelijkse dosis voor een volwassen labrador van 40 kilo (40 x 0,25ml) 10 ml bedragen. Zo is de dosis voor een volwassen teckel met een gewicht van 14 kilo (14 x 0,25ml) 3,5 ml en voor een volwassen Deense dog van 70 kilo is dit (70 x 0,25) 17,5 ml.

Hoe doseer je het makkelijkst?

Voor een hogere dosis kun je bij de 500ml en de 1000ml fles door middel van knijpen in de fles de juiste hoeveelheid afmeten. Voor kleinere honden en pups óf bij de 250ml fles kun je het beste afmeten door de olie op een theelepel of eetlepel te gieten. Een volle theelepel bevat 5ml olie en een volle eetlepel bevat 15ml olie.

Iets te veel olie geven is geen probleem, we adviseren bij honden met huidklachten, artrose of stijve gewrichten/spieren de dagelijkse dosis te verhogen of zelfs te verdubbelen.

 

Leave a reply